3 важни въпроса около диабет и билки за диабет

Лечението на диабета може да включва много елементи, в това число традиционни лекарства, алтернативна медицина и естествени средства.

Алтернативните терапии обхващат различни дисциплини, които поместват всичко от диета и физически упражнения, психични промени, кондициониране и начина на живот. Примери за алтернативни лечения са акупунктура, управляеми образи, хиропрактика лечение, йога, хипноза, биофидбек, ароматерапия, упражнения за релаксация, билки при диабет, масажи, както и много други.

Какво естествени хранителни добавки се използват за лечение диабет?

  • Хром

hromПолзата от добавка хром за диабет е изследвана и обсъждана в продължение на няколко години. Няколко проучвания съобщават, че хромът в добавки може да подобрят контрола на диабет. Необходима е формула за глюкоза, която помага на инсулина да подобри своето действие. Поради недостатъчна информация относно използването на хром за лечение на диабет, не съществуват препоръки за допълване.

 

 

  • Женшен

2Няколко вида растения са посочени за добри алтернативи при диабет. Такъв е и женшенът, но повечето изследвания на женшен и диабет са използвани за американски женшен. Тези проучвания са показали някои понижаващи ефекти при гладуване и наблюдаване А1с нива (средно ниво на кръвната захар в продължение на три-месечен период). Въпреки това са необходими по-големи и по-дългосрочни проучвания, преди да се направи обща препоръка за употреба на женшен. Изследователите също така са установили, че количеството на захарта, понижаващи съединение в женшен растения варират в широки граници.

  • Магнезий

magneziyВъпреки че връзката между магнезий и диабет е изследвана в десетилетия, тя все още не е напълно изяснена. Проучванията показват, че дефицит на магнезий може да влоши контрола на кръвната захар в диабет тип 2. Учените казват, че недостигът на магнезий прекъсва инсулин секрецията в панкреаса и повишава инсулиновата резистентност в тъканите на организма. Данните сочат, че недостиг на магнезий може да допринесе за някои усложнения при диабета . Един скорошен анализ показва, че хората с по-високи хранителния приеми на магнезий (чрез консумация на пълнозърнести храни, ядки и зелени листни зеленчуци) са имали намален риск от диабет тип 2 .

Какво растителни храни се използват за лечение диабет?

Има растителни храни, които се използват за лечение на диабет, особено за пациенти страдащи с диабет тип 2. Това са: бирена мая; елда; броколи и други свързани с тях зелени; канела; карамфил; кафе; бамя; грах; семена сминдух; градински чай и др.

Билки за диабет – истински сейф в ранглистата

През 2003 г., ефедрин – известен също като Хуан – стана първият билков стимулант някога забранена от FDA. Една популярна съставка на борсата лекарства за отслабване, установи, че ефедрин има някои предимства. Въпреки това, доказателствата за неговата способност да причини вреда е била далеч по-убедителна. При високи дози, ефедрин е известно, че причиняват безсъние (трудности със и поддържане на съня), високо кръвно налягане, глаукома и задържане на урина. Тази билка също така се свързва с множество случаи на сърдечен удар.

Вашият коментар