Запишете си тези билки за високо кръвно и спасете близък!

Високото кръвно е сериозно медицинско състояние и е изключително опасно, ако го подценяваме и не следим за него. Поддържането на кръвното налягане в нормални граници ще ви спести много здравословни проблеми в бъдеще, а освен това и ще намали всички негативни симптоми на хипертонията. Никога не забравяйте, че високото кръвно е смъртоносно, защото за разлика от ниското, то предизвиква сериозни и фатални заболявания и причини за смърт: инфаркт, инсулт, парализа и какво ли още не. Без да ви плашим излишно или нарочно, казваме всичко това, защото е от особено значение да следим за високото си кръвно, ако сме с такова, а и да следим за близките си с това състояние. Затова…Запишете си тези билки за високо кръвно и спасете близък. Защото превенцията винаги е била най-доброто лекарство:

  1. Кайен или лют червен пипер от типа чили

Много хора с високо кръвно смятат, че тяхното здравословно състояние не позволява консумацията на пикантна храна, но истината е, че не е доказана подобна връзка – между хипертонията и вредното влияние на лютото. Напротив – с чили или лют пипер лесно можете да свалите високото кръвно, дори в критична ситуация на рязко покачване на налягането.

  1. Сминдух

Всички добре познаваме тази вкусна и приятна за тестените изделия подправка, но вместо в стрит вариант, който сме виждали, постарайте се да намерите цели семена от растението. Преварената вода в тях е чудесно сутрешно средство за поддържане на нормално кръвно налягане.

  1. Живовляк

Нашите баби и дядовци лекуват от години наред хипертонията с тази билка. Ако започнете редовна консумация на живовляк – по една чаша (с една лъжица от билката) сутрин и вечер на ден – ще намалите риска от инфаркт значително.

  1. Лайка

Всички сме чували за успокояващото действие и огромният списък от ползи, които носи лайката. Това е една от най-предпочитаните билки за високо кръвно, защото от нея няма странични ефекти, риск от предозиране, а само положително действие – включително и за цялостното общо здраве.

Вашият коментар