Билки и билкови отвари в борба с високото кръвно налягане

Високото кръвно налягане е познато и като хипертония или „тих убиец“. Артефактите показват, че всеки 1 от 3 възрастни или около 67 млн. души на Земята страдат от него. Цифрите дори растат. В 90-95% от случаите са известни симптоми на първичната хипертония, хипертония, която е с не извършените медицински причини. Малък процент е причинен от състояния като бъбречно заболяване. Но какво е точно е това мистериозно нещо наречено „тих убиец“?

Преди започване на лечение с лекарство, опитайте промени в начина към по-здравословен живот и някои средства за високо кръвно налягане. Не е изненадващо, че неща като промяна в диета и упражнения играят голяма роля за понижаване на кръвното налягане, така че винаги вземайте под внимание тези две неща. Средствата могат да бъдат тежки и същевременно най-добре се избягват, ако се знае, че естествени средства могат да попречат на тяхното функциониране. Добра алтернатива са билки за високо кръвно налягане.

Стандартните терапии срещу високо кръвно налягане прилагат над човешкото тяло мощни лекарства и комбинации. Високото кръвно налягане се лекува само под лекарски наблюдения, редовни прегледи и превенции на хипертонията.

Най-новите алтернативи в борба с високото кръвно налягане сочат, че има множество билки за високо кръвно налягане, които в комбинация с физическа активност, здравословни храни и полезни навици могат да намалят риска от множество заболявания.

чесънЧесън – увеличава нивата на азотомоноксити в кръвта и притежава антихипертоничен ефект.

 

 

 

 

овесОвес – клиничните резултати показват, благоприятното му въздействие над кръвоносната система. Затова екстрактът от него присъства в много фармацевтични препарати, а най-полезен е да се приема в каша.

 

 

 

Cocoa-BeansКакао – съдържа флаваноиди, които от своя страна намаляват нивата на свободни радикали в организма и спомагат кръвообращението.

 

 

 

 

magdanozМагданоз – спомага за увеличаване еластичността на кръвоносните съдове и намаляване риска от сърдечно-съдови заболявания.

 

 

 

 

Processed by: Helicon Filter;

Бял имел – използва се в много фармацевтични препарати за намаляване симптомите на хипертония.

 

 

 

 

ленЛен – препарати създадени от него се използват за намаляване на холестерола и като доставчик на омега 3.

 

 

 

 

TomatoДомати – клинично е доказано действието му на антихипертоник. Ето, защо и силно се препоръчва, когато температурите навън са много високи.

 

 

 

 

лукЛук – съдържа кверцетин, който е мощен антиоксидант и поддържа еластичността на кръвоносните съдове.

 

 

 

 

глог-за-високо-кръвноГлог – екстрактите приготвени от него са кардиотонични и притежават антиоксидантно действие срещу свободни радикали.

 

 

 

 

Тези и други подобни природни средства могат да са от полза срещу хипертонията, но винаги трябва да се направи и консултация с лекуващият лекар, дори да става дума за безобидни билки за високо кръвно налягане.

Вашият коментар