Билки за отслабване.

Билки за отслабване може да са ефикасен фактор при борбата с наднорменото тегло. Те са един от най-сигурните, плавни и адекватни методи за намаляване и задържане на оптимално тегло. Заедно с разнообразната и здравословна диета, билките са безопасен метод за отслабване. При тях ефекта на йо-йо възвръщане на килограмите го няма и използването им е напълно съвместимо с активното движение. Тялото бива освободено от токсините и излишните течностите. Така освен теглото, подобряваме цялостното си здраве. Ето едни от най-ползваните билки за отслабване:

Зелен Овес

Зеления овес се ползва, като билка, освен като фуражна култура. Малко е известен на повечето хора, но тези желаещи да намалят теглото си добре го познават. Той съдържа вещества, които действат силно очистително на организма и подобряват функциите на отделителната система. Черния дроб е значително облекчен при работата си, когато се ползва зелен овес и отварата от него. Освен изчистващо той действа, като средство за намаляване на апетита. Мазнините са успешно преработени от организма и хранителните вещества са правилно усвоени. Пият се до 3 чаши по около 150 милилитра на ден, не повече!

Розмарин

rozmarinРозмарина е билка полезна за много неща, но чаят от розмарин е известен за топенето на мазнините. Билката стимулира отделителната система и метаболизма. Освен това кръвообръщението в организма е засилено и преноса на хранителни вещества по тялото също. Чаят от розмарин се приготвя ежедневно и трябва да се пие сутрин, а не вечер, защото възбужда нервната система.

 

Канела и Пектин

400x260_zimtpektinБилка, като канелата се комбинира добре с редица други билки. Но именно комбинацията на пектин и канела действа, като магия за свалянето на килограми. Това се дължи на овладяването и намаляването на нивата на холестерол в организма, елиминирането на захарите и нормализиране на артериалното налягане. Пектина улавя трудните за усвояване хранителни вещества от организма и те се изхвърлят. Така приема на калории е намален, а храненето нормално. Канелата регулира функциите на пектина и ги засилва. Сместа от една лъжица канела на прах и една пектин се разтваря в гореща вода и се приема преди хранене.

Спирулина

СпирулинаТова всъщност са малко познати у нас зелени водорасли, които се ползват, като билки за отслабване. Могат да се намерят на прах, капсули или таблетки. В Източните култури се хапват и като свежа салата. Много помагат за балансирането на метаболизма, изгарянето на мазнините и регулацията на теглото. Богати са на наситени мастни киселини, протеини, микроелементи и витамини.

Вашият коментар