Билки за възпаление на белия дроб 

beli-droboveБелият дроб е чифтен орган в дихателната система на човека, който отговаря за процеса на дишане у човека, за превръщането на венозната кръв в артериална и за различни други функции. Белият дроб у човека е изключително важен и чувствителен орган, предразположен към различни заболявания, които в последствие изцяло застрашават живота и здравето на човека. За да не се достига до тях могат да вземат редица мерки, между които, използването на билки за бял дроб за превeнция, лечение, профилактика. 

Ние разболяваме белия дроб по различни начини. Чрез цигари, мръсен въздух, неправилно дишане, заболявания на дихателната система причини от вируси и бактерии и още много начини, които налагат лечението или пречистването набелите дробове. Както фармацевтичната индустрия често повече вреди на тялото, така всеки може да се обърне към опцията, да използва билки за бял дроб, за облекчаване, пречистване или лечение на дихателната система. Естествено, придържайки се към методите на билколепението и старата максима, че за всяка болка ще се намери билка. 

Множество са билките познати още от древността, които се занимават с редица усложнения, болести, вируси и прочие проблеми в дихателната система. Те могат са бъдат приготвяни от корените, от листата на растенията, могат да бъдат миксо от различни билки, различни дози, приготвени като чай, отвара, запарка, извлек, тинктура и т.н, всичко насочено към лечение на различните заболявания, които се свързват с дихателната система. Като възпаления на лигавицата, бронхити, пневмонии. 

Естествено е билки за бял дроб да се използват и като спомагателно лечение към курс с други медикаменти. Всичко може да бъде осъществено в консултации с добър фитотерaпевт или личния лекар. Всичко необходимо за здравето на човека. 

Вашият коментар