Билки за бъбреци

Свикнали сме да ги наричаме бъбреци, но медицински те се описват като чифтен орган с бобообразна форма наречен бъбрек. Чисто и просто той е предназначен да филтрира кръвта и спомага за изхвърлянето на токсични вещества чрез урината. Поради тази си жизненоважна функция, бъбреците са подложени на ежедневна атака от най-различни химически вещества, която от своя страна водят с тях разпространението на бактерии, минерализация и други процеси, които засягат правилното им функциониране. За щастие обаче, в голям брой растения от природата се намират отлични биологически активни вещества, които се превръщат в билки за бъбреци. Те се използват в билколечението и в различните медицински практики през цялата човешка история.

Kamyni-v-bybrecite-11_590x350Комбинацията от билки за бъбреци, или използването само на една характерна билка, могат да помогнат при прочистване, лечение и профилактика както на бъбреците, така и на пикочо-половата система. Понеже ортодоксалната медицина често използва лекарства, които оказват тежък ефект върху здравето на бъбреците, прилагането на билките за бъбреци става още по необходимо и приложимо. То се признава от медицинската наука и може би лекарите, уролозите и други специалисти най-често прибягват до билки за бъбреци, когато трябва да се справят с проблеми, които трябва да ускорят диурезата и да подобрят цялостно състоянието на пикочо-половата система.

Бъбреците са податливи към образуване на песъчинки и камъни, както и на много други смущения и заболявания, които могат да нарушат цялостно здравето и живота на човека. Затова приложението на билките за бъбреци е в много голям обхват и под различна форма. Чай и запарки помагат за пречистване и профилактика, отварите за по-сериозни нарушения и заболявания. Специалистите ги предписват като задължителен елемент от допълнителното лечение към различни нефрологични заболявания. Микс, смеси, отвари, изпитани рецепти за подсилване, укрепване и лечение на бъбреците. Фитотерапията е сила – възползвайте се от нейните методи.

Вашият коментар